Hírek

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Budapesti Borfeszt 2017Csupa rizling!

A nagyszerű Winelovers bor tematikájú rendezvényeinek októberi állomása, melynek központjában Magyarország legjelentősebb szőlőfajtája áll, az olaszrizling.

Read more...

Az a jó kávé, ami a kávéfogyasztó igényeire van szabva

Egyre nagyobb igény mutatkozik a vásárlók részéről a jó kávéra, ezért kávé forgalmazóként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ennek az elvárásnak megfeleljünk. Olyan kávét ajánlani, ami valóban elnyeri majd a fogyasztó tetszését, kizárólag a személyes igények részletes feltérképezésével lehetséges. 

Read more...

Budapest Borfesztivál 2017

Budapesti Borfeszt 2017Éld át velünk a borok ünnepét!

Budapest legjelentősebb borfesztiválják rendezik meg a Budai Vár falain belül,melyen a Pellini Caffé is részt vesz az igazi olasz kávé képviseletében.

Read more...

Kávékóstolás művészete workshop

Hogyan kell helyesen kávét kóstolni? Milyen uralkodó íz és illatjegyek jellemzőek a különböző fajtákra?

Read more...

Milyen a kávécseresznye íze?

Az érett kávécseresznye körülbelül egy szőlőszem méretű, meglepően ízletes, talán enyhén sárgadinnyére emlékeztető édes ízzel, finom frissítő savassággal jellemezhető. 

Read more...

Rendkívül hasznos infók, ha kávé- és kávégépvásárlás előtt állsz!

Nem tudod mi lenne jó Neked? Hadd segítsek!

Ahogy elindulunk a bevásárló körútra, folyamatosan nő rajtunk a nyomás, mint a kávégép kazánban, hogy a legjobb ár-érték arányú kávét és kávégépet vegyük kicsiny konyhánkba. Szédelgünk az akcióktól, kuponoktól és a smooth jazz pláza muzsikáktól, így nem csoda, ha nehezen tudunk dönteni mit is vásároljunk magunknak, családunknak, vagy a szomszédnak cserébe azért, hogy végre ne bömböltesse a zenét az éjszaka közepén.

Read more...

BORdói november 2016

A bordói vörösek nagykóstolója

2016. november 26-án a Corinthia Hotel Budapest Bordói November prémium boros rendezvényének, ahol a Bordeaux-i házasítások vörös borai kapják a főszerepet.

Read more...

Eszpresszó titkok

A jó eszpresszó kávé fogyasztása nem csupán divat, hanem valódi olasz tradíció, aminek világszerte több millió kávérajongó hódol.

Read more...

Whisky show 2016

Az élet vize Budapesten - Whisky Show 2016

Az élet vizének nevezett whisky kultúra elmélyítése céljából kerül megrendezésre immáron hagyományt teremtve a Whisky Show, melynek 2016-ban a Corinthia Hotel ad otthon. A világ nagy whisky gyártó nemzetei mindannyian képviseltetik magukat - Írország, Skócia, Amerikai Egyesült államok,Kanada és Japán. Ebbe a nemzeti kavalkádba hoz egy cseppnyi Olaszországot a Pellini Caffé.

Read more...

A kávé eredete

A kávé az egyik legismertebb növény, a belőle készült ital pedig világszerte az egyik legnépszerűbb frissítő. A kávé a kávécserje nevű örökzöld növény termésének, a kávébabnak a feldolgozott magja.

Read more...

Olaszrizling Október 2016

Borimádó Nagykóstoló - Olaszrizling Október

2016. október 8án a Corinthia Hotel szolgál majd otthonául az Olaszrizling Október rendezvénynek, ahol a látogatók mindent megtudhatnak hazánk egyik legelterjedtebb szőlőfajtájáról, mely a 19. század közepétől hódította meg országunkat, főképp a vulkanikus eredetű területeket.

Read more...

Édes Napok 2016

Sweet dreams vagyis Édes Napok 2016

Szeptemberben ismét megédesíthetjük a napjainkat a Szent István Bazilika előtt, ahol immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre hazánk legnagyobb édességfesztiválja az Édes Napok, melyen a elvarázsolunk Téged a különleges olasz kávéinkkal.

Read more...

Sirha Nemzetközi Szakkiállítás 2016

Egy helyszín a szakma NAGYjainak

A Foodapest, az UKBA és a Hoventa rendezvények egyesüléséből jött létre a SIRHA kiállítás, amely 3 napos eseménynek a Hungexpo szolgál helyszínéül. A rendezvény kiváló platformot kínál a szakma képviselőinek termékeik, szolgáltatásaik és újdonságaik bemutatására. A színvonalat pedig különböző szakmai versenyekkel emelik a szervezők. 

Read more...

Rosalia Fesztivál 2016


Bor, mámor, Budapest

Immáron hagyományt teremtve, idén is megrendezésre kerül a Rosalia Fesztivál 2016. május 6-8. között a Városligetben. A látogatók ezúttal több mint 50 standon ízlelhetik meg a pincészetek borkülönlegességeit, de természetesen a középpontban most is a fenséges rosé borok állnak majd a gyöngyöző, habzó borok és pezsgők mellett. 

Read more...

Víz világnapja - március 22.

vizvilagnapja

A tökéletes espresso titka nem csak a kávéban rejlik...

A tökéletes minőségű espresso legfontosabb alapeleme a kiváló minőségű szemes kávé és a tiszta, friss víz. A víz világnapja alkalmából ez utóbbi összetevőnek jelentőségét szeretnénk kiemelni. A kávé 98%-a víz, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő összetételű, tiszta, szennyező anyagoktól mentes vizet használjunk a kávékészítés során.

Read more...

Magyar Borok Bálja

KávéBár Bazár 2016

11. Magyar Borok Bálja - gasztronómia high-end módra

2016. február 27-én immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek az InterContinental Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek. 

Read more...

Kávé ABC

A leggyakoribb kávéfajták

Az alábbi összeállításban igyekeztünk a legismertebb kávé italokat és kávé specialitásokat bemutatni. 
Egyes italok elkészítésénél lehetnek eltérések a helyi szokásoknak megfelelően. 
Jelen esetben az olasz kávéiskola iránymutatásait vettük alapul.

Espresso

 

 

Espresso: 

A legtöbb kávés ital alapja. 7-11 gramm kávéból készítik, mely a tradicionális olasz sztenderd szerint 25-30 mp alatt folyik le. Jó elkészítve, tömör, mogyoróbarna krém fedezhető fel az ital tetején.

Mennyisége: 30 ml.

 

Ristretto

 

 

Ristretto:

Az eszpresszóhoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb. Készítése hasonló az eszpresszóhoz (őrlésfinomítással tökéletesíthetjük), kevesebb vízzel készül. 

Mennyisége: 20 ml.

 

Doppio

 

 

Doppio: 

Dupla eszpresszó, 14-22 gramm kávéból készül, dupla szűrővel. Cappuccinos pohárban szervírozzák.

Mennyisége: 60 ml.

 

Coffee Loungo

 

Café lungo (hosszúkávé):

30ml forró víz alapra presszókávét készítenek. A presszókávét a csésze oldalára folyatva a kávé krémje tovább megmarad az ital tetején. Az őrlés durvábbra állításával a forró víz alap, elhagyható.

Mennyisége: 60 ml.

 

Americano

 

 

Americano:

Hosszú kávé, több forró vízzel. 60ml forró víz alapra presszókávét készítenek. Az őrlés durvábbra állításával, a forró víz alap csökkenthető, melyre lungot készítenek.

Mennyisége: 90 ml.

 

Espresso macchiato

 

 

Espresso macchiato:

Espresso kávé egy csöppnyi tejhabbal a tetején, ezért foltos eszpresszónak is nevezik. Íze karakteresebb a cappuccino-hoz képest. 

Mennyisége: 40 ml.

 

Cappuccino

 

Cappuccino:

 1/3 rész eszpresszó, 1/3 rész forró tej és 1/3 rész tejhab, vagy ahogy manapság készítik: A tejet mikro-habbá gőzölve, 1/3 rész eszpresszót 2/3 rész mikro-habbal díszítenek, mellyel különféle mintákat öntenek az ital tetejére, különlegességképpen. Utóbbi változatot flat white-nak is nevezik.

Mennyisége: 90 ml.

 

Latte Machiato

 

 

Latte Machiato:

Nagy méretű, hosszú pohárba tejhabot öntenek, melynek az aljára leülepedik a forró tej, erre óvatosan rácsurgatják az eszpresszót, mely befolyik a tejhab és a forró tej közé, egy háromrétegű (tejhab, eszpresszó, tej) italt eredményezve. 

Mennyisége: 300 ml.

 

Caffe Latte

 

 

Caffé Latte (tejes kávé):

Eszpresszó alapra, gőzölt meleg, vagy hideg tejet öntenek. Nagyméretű hosszú pohárban vagy bögrében szolgálják fel. 

Mennyisége: 200-300 ml.

 

Cafe au lait

 

 

Cafe au lait:

Dupla eszpresszó kávé, hasonló mennyiségű gőzölt tejjel. Ízében a latte-val ellentétben a kávé dominál.

Mennyisége: 120 ml.

 

Coretto

 

 

Caffé Coretto: 

Eszpresszó ital, alkoholos változata. A leggyakrabban egy kis grappát (olasz törkölypálinka) öntenek az eszpresszóhoz, de helyi szokásoktól függően használnak hozzá más, az eszpresszó ízvilágához illő likőrt, párlatot is. 

Mennyisége: 40 ml.

 

Caffé Cortado

 

 

Caffé Cortado:

Eszpresszó, tejhabbal a tetején. Több tejhabot használnak, mint az eszpresszo machiato esetében.

Mennyisége: 50 ml.

 

Moccacino

 

 

Moccacino:

10 ml csokoládészirupra presszót készítenek, majd felöntik gőzölt tejjel és tejhabbal. A másik módszer amikor capuccinot készítenek sűrű tejhabbal, melynek a tetejét csokoládé sziruppal dekorálják.

Mennyisége: 90 ml.

 

Melange

 

 

Melange:

Több féle elkészítési módja létezik, az egyik legnépszerűbb, amikor egy hosszú pohár aljába mézet tesznek, majd Latte Macchiatot készítenek rá. A másik módszer amikor lungót (hosszú kávét), gőzölt tejjel és tejhabbal öntenek fel.

Mennyisége: 300 ml.

 

Irish Caffe

 

 

Irish Caffé (Ír kávé):

4 cl ír whiskey-ben 2 teáskanál barna cukrot karamellizálnak (gőzzel vagy meggyújtják) ezután hosszú kávét készítenek rá, majd a tetejére óvatosan, folyékonyra habosított tejszínt öntenek. 

Mennyisége: 200 ml.

 

Affogato

 

 

Affogato:

Egy gomboc vanília fagylalthoz egy adag eszpresszót öntenek, melyet azonnal szervíroznak. Olasz nyelvterületen ezt az italt Affogato-ként ismerik

Mennyisége: 60 ml.

 

Ice Caffé

 

 

Ice Caffé (jegeskávé):

Több ismert elkészítési módja létezik, a legkedveltebb, amikor egy gombóc vanília fagylaltra, hideg tejet öntenek, majd erre egy adag eszpresszót töltenek rá óvatosan. A tetejét tejszínhabbal díszítik.

Mennyisége: 300 ml.

 

Shakerato

 

 

Shakerato:

Egy presszókávéban cukrot oldanak fel, majd shakerben jéggel összerázzák és átlátszó, talpas pohárban azonnal szervírozzák. 

Mennyisége: 60 ml.

 

  •  Start 
  •  Prev 
  •  Next 
  •  End 

Page 1 of 2

Hírek, cikkek és érdekességek

Rendkívül hasznos infók, ha kávé- és kávégépvásárlás előtt állsz!

Rendkívül hasznos infók, ha kávé- és kávégépvásárlás előtt állsz!


 Kapszulás, őrölt vagy szemes… kotyogós, kapszulás, automata, karos …

Miként kóstol egy kávét egy szakavatott borkedvelő?

Miként kóstol egy kávét egy szakavatott borkedvelő?


Abból indult ki, hogy hozzáértő kóstolással valószínűleg ugyanúgy nö…

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@pellinicaffe.hu