Az a jó kávé, ami a kávéfogyasztó igényeire van szabva

Egyre nagyobb igény mutatkozik a vásárlók részéről a jó kávéra, ezért kávé forgalmazóként kiemelten fontosnak tartjuk, hogy ennek az elvárásnak megfeleljünk. Olyan kávét ajánlani, ami valóban elnyeri majd a fogyasztó tetszését, kizárólag a személyes igények részletes feltérképezésével lehetséges. 

  

Az eszköz az alapja

Lényeges, hogy az adott kávét milyen eszközzel szeretnék elkészíteni : Karos, pumpás espresso géppel, automata kávégéppel, kotyogóval vagy valamilyen más alternatív eszközzel illetve van-e megfelelő őrlő a háztartásban.  A készítési technológia nagymértékben befolyásolja az elkészült ital jellemzőit, ezért különböző eszközökhöz, különböző összetételű, pörkölésű, őrölt kávé esetén megfelelő őrlésfinomságú kávét érdemes használni.

Pörkölés fontossága

Fontos szempont a fogyasztó ízlésének és elvárásainak figyelembe vétele, mert a borokhoz hasonlóan,  a kávékból is léteznek intenzívebb íz világú, karakteresebb fajták és lágyabb, selymesebb aromájú típusok. Akik a testesebb olasz kávékat kedvelik, azok a sötétebb pörkölésű kávéinkból válogathatnak, az egészen sötét dél olasz pörkölésű Saicaf kávéktól az észak olasz, enyhébb pörkölésű Pellini kávékeverékekig. Akik pedig a különlegesebb íz világú kávékra vágynak és nem rettennek meg a gyümölcsös, összetettebb ízektől és aromáktól, nekik a termőterület szelektált, kézműves mikropörkölőnktől származó, világosabb pörkölésű kávéinkat ajánljuk.

Összefoglalva, a kávéfogyasztók ízlése nagyon eltérő lehet, ezért fontos számunkra, hogy a széles választékunkkal, mindenki számára elérhetővé tegyük az ízléséhez leginkább passzoló kávétípust, mind ízvilágban, mind összetételben vagy kiszerelésben.

Hírek, cikkek és érdekességek

Olaszrizling Október Nagykóstoló

Olaszrizling Október Nagykóstoló


Közel 80 pincészet és 15 gasztro kiállító vesz részt az eseményen, k…

Milyen a kávécseresznye íze?

Milyen a kávécseresznye íze?


  A gyümölcs húsa elég vékony, a termés nagy részét a belsejében el…

Keress minket Facebook-on

Elérhetőségünk

 1046 Budapest, Kiss Ernő utca 3/a

Minden munkanapon 07:30 - 16:00

+36 (1) 477 7020

 info@pellinicaffe.hu